Att resa med cykel

Touring Att resa med cykel är att lära känna ett land, ett landskap och människorna du möter, på riktigt. När man färdas med cykel upptäcker man allt det där som bilresenären och tågresenären svischar förbi. Såsom lavendelfältet med dess doft; slottskaféet i slutet av den oemotståndliga lindallén; den franska vingården som just denna eftermiddag har vinprovning eller musiken från spelmanslaget som firar midsommar vid en avlägsen fäbodvall i Dalarna. Du kan rita ut din egen färdväg eller följa någon av de många cykellederna som sträcker sig över hela Europa. Vad du än väljer blir din resa garanterat späckad med spännande upplevelser.

Göta Kanal
Omberg
Siljansleden

Cykelturen Antingen om den sker efter en dags stillasittande på jobbet eller en söndag tillsammans med familjen eller en god vän är den lika uppfriskande. Vi tipsar om ett gäng trevliga cykelpromenader.

Randonneur Den långa cykelturen för den som vill pröva sina krafter och samtidigt vill uppleva vindlande landskap. Den här typen av touring kräver uthållighet och god planering. Randonneurloppet kan du göra på egen hand, i grupp eller i tävlingssammanhang. Ett randonneurlopp går i huvudsak ut på själva upplevelsen. Om du vill cykla randonneur kan du välja mellan fyra olika nivåer: tjugo, trettio, fyrtio eller sextio mil – och de ska cyklas i ett sträck.

siljan_feat_tour_1100

Hoppa till verktygsfältet