24 – Fristaden

En vacker majdag cyklade vi till en av de sista fristäderna i Stockholmstrakten. Här bor en brokig skara människor. Några bor här under arbetsveckorna och har bostad på annan ort; någon har hamnat här på grund av en skilsmässa; en annan på grund av rådande bostadsbrist; medan somliga har valt att bosätta sig här för att slippa underkasta sig konventionella normer. 

Vi möttes av gästfrihet och blev kvar länge för intressanta samtal den eftermiddagen.

 

husbuss

camping

Trädgårdshäng

vardagsrum

Här kan man konsten att inreda en gammal buss

kök

Det nybyggda köket var nästan klart så när som på hyllsystemet som skulle bli nästa etapp.

turnébuss

Men att få ha sin fasta punkt på en sådan här plats är inte lätt. Fristäderna blir färre och färre. När varenda kvadratmeter i ett storstadsområde ”normaliseras” begränsas möjligheterna att välja alternativa livsstilar. 

 

Och eftersom vi nu kommit fram till den sista luckan i vår (h)julkalender så önskar Cyclism alla läsare, i slott eller koja, lägenhet eller husvagn, i stuga eller cykelskjul, en riktigt GOD JUL!

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet