9 – Pauvres honteux

Har inte de flesta av oss drömt om att vi ska ramla på ett övergivet kråkslott som ingen vill ha? Ett ställe som är menat att just du ska få rusta upp och flytta in i. Eller att hjältemodigt få rusta upp och rädda ett stycke bortglömt kulturarv.
Helst ska det inte ligga allt för långt från stan, men ändå i lantlig miljö. Ja, och så ska det ju vara extremt billigt att köpa också, eftersom ingen är intresserad av det…

På den tiden vi bodde i lägenhet brukade vi cykla runt och fantisera om de där små herrgårdsliknande husen som faktiskt ligger utspridda här och var i vårt stora län. De ligger ibland förhållandevis centralt och borde vara otroligt attraktiva. Ändå är det helt övergivna och vittrar sakta bort år efter år.

6508F_13_w

Det här huset hittade vi efter att ha cyklat genom Stockholms förorter och sedan ramlat in på en grusväg omgiven av sommarstugor. På slutet förvandlades grusvägen till en liten gångväg genom skogen. Och så plötsligt låg drömrenoveringsobjektet där, med sjötomt och en vacker trädgård. Att drömma är ju inte förbjudet.

6508F_17_w

 

6508F_16_w

 

6508F_24_w

Vi gick omkring bland husen och spekulerade vilt om varför fastigheten drabbats av detta orättvisa öde.

Ibland talar vi om att besöka stället igen för att se om det hänt något sedan sist men det har inte blivit av. Nu minns vi knappt var huset låg.

6508F_22_w

Kanske just du känner till platsen och vet mer om dess historia?

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet