4 – Skamfläcken

Vi cyklar sakta mellan plåtskjulen. Kåkstaden ser vid första anblicken helt övergiven ut. Vi stiger av cyklarna och jag plockar fram min lilla diskreta Minox 35 ML. Då jag riktar kameran mot plåtskjulen ser jag i ögonvrån att något rör sig. Rörelsen från någon som hastigt drar sig tillbaka i en dörröppning.  Och där, en skugga bakom ett fönster med ett naturligt insynsskyddande lager av smuts. Förövrigt är allt stilla och väldigt tyst. Det är som om vår närvaro fick alla aktiviteter att ta en paus. Vi känner oss hela tiden iakttagna då vi går längs de leriga små vägarna mellan skjulen.

0900F_05_w

0900F_06_w

Ta det cool

Vi börjar dra oss undan mot den delen av verkstadsbyn som redan utplånats. En lång vägg har blivit kvar efter en rivningsetapp. Längs muren ligger mängder av förbrukade sprayflaskor. Två graffitikonstnärer är fullt upptagna med sitt arbete.

0900F_13_w

0900F_09_w

På marken ligger brända kablar och mängder av plastskräp.

Eftermiddagen är sen och det börjar bli dunkelt. Det är hög tid för oss att cykla ifrån platsen. Men för att lämna området är vi tvungna att passera plåtskjulen igen. Nu står en grupp män vid en bil. Då vi närmar oss avbryter de genast sin lågmälda konversation och iakttar oss under tystnad. Vi känner männens blickar i ryggen då vi cyklar därifrån.

0900F_18_w

Vilken plats var det vi besökte?

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet