3 – Ett dåtida spa

Från ett rum längre ner i korridoren hörs ett stillsamt skvalande när ett badkar fylls med varmt vatten. Från ett annat rum hörs en sköterskas lågmälda samtal med en av patienterna som precis stigit ur ett av de djupa träbadkaren. ”Jadå, det känns mycket bättre i lederna nu. Värmen gjorde riktigt gott!” svarar en äldre kvinnas röst.
Ljuden av den tidigare verksamheten sitter i väggarna. Badhuset byggdes 1878 och dess lindrande bad har hjälpt många reumatiker genom årtionden. Fattiga som rika var välkomna att åtnjuta platsens faciliteter.

Från och med 1940-talet bedrev landstinget långvård här. Men då verksamheten övergick i privat regi och fokus inriktades på hotell- och konferensverksamhet lämnades badhuset åt sitt öde och tilläts förfalla och har gjort så sedan 1982.

På senare tid har man börjat hålla målarkurser i det gamla badhuset.

På vilken plats befinner vi oss?

2806F_29_w

 

2806F_28_w

 

2806F_31_w

 

 

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet