Tjuvkik i köksträdgården

Det fanns stunder då vi tvivlade på om vi skulle få ihop något ätbart i trädgården i år. Gurkplantorna låg klistrade mot marken med frostskadade, grå blad efter nätter med minusgrader i mitten av juni. Av nio utplacerade squashplantor klarade sig fyra med nöd och näppe. En av fyra jättepumpor klarade frosten med bravur. Men de andra tre hade vi litet hopp om. I drivhuset började det bli trängsel med alla plantor som var tvungna att vänta ut frostnätterna. Det enda som oberört klarade av kylan var lökblasten som stoiskt trotsat snö, hagel och slagregn under våren.

Men så plötsligt rullade värmen in i juli och allt fick liv.

Rosenböna

Rosenböna

Morötter 'Nantes 2' och 'Paris Market'

Morötter ’Nantes 2’ och ’Paris Market’

Sockermajs

Sockermajs

140722_9165_w

Potatis ’Blå Kongo’

Brysselkål 'Red Ball'

Brysselkål ’Red Ball’

Aubergine 'Ophelia'

Aubergine ’Ophelia’

Vitkål 'Early Ditmarsh'

Vitkål ’Early Ditmarsh’

 

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet