Vårvintersådd

Det är tidig vår och det är dags att förså. Vägen mot självhushållning kräver en hel del planering. Bas- och favoritkryddor, rotfrukter, samt de grönsaker som går åt mest i köket utgör majoriteten av sådden. Vissa sorter kommer vi så i flera omgångar för att kunna lägga upp ett rejält lager då hösten kommer. Självhushållning kan kanske låta lite präktigt men till sommaren kan jag lova att det ska spira delikatesser i trädgårdslandet som skulle få vilken gourmetkock som helst att bli grön av avund.

Den första laddningen tidiga frön bestod av: fem tomatsorter, tre  paprikasorter, Blomkål ’ Early Snowball’, Broccolo ’Romanesco natalino’, Bärmålla ’Strawberry Sticks’, Chilipeppar ’Early Jalapeno’, Kronärtskocka ’Green Globe’, Brysselkål ’Bedford’, Salladslök ’White Lisbon’, Rapunkelklocka, Aubergine ’Dusky’, Gyllenbär

För ögonen och humlorna: Bortsnejlika ’Pinocchio’ och ’Summer Beuty’, Fjädergila, Färgsporre ’Northern Lights’, Petunia, Sensitiva, Svartklint, Trädgårdsjättevallmo ’Brilliant’

Odlingsivern kom dock av sig då ett snötäcke på mer än två decimeter plötsligt låg där ute härom morgonen. Per som stod i begrepp att dra upp rötter och gräva ytterligare ett grönsaksland såg misstänkt lättad ut när han blickade ut över den snötäckta trädgården…

Trädgårdsmästaren

Jordförbättring

Och vi som trodde att våren hade kommit för att stanna…

Grönsakslandet

140320_6701

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet