En trädgård växer fram

Snön har smält bort och arbetet med ängen är i full gång. Området med odlingsbar mark måste utvidgas rejält om man ska komma i närheten av något som liknar självhushållning. Sista veckan i februari fällde vi det återstående beståndet av sly och nu ägnar vi oss åt att rensa marken från stockar och ris. Kvar står de sälgar som är kraftiga och frodiga eftersom de utgör en viktig källa med näring åt de humlor som vaknar först. Sälgen drar till sig mängder av pollinerare med sin tidiga vårblomning vilket gör trädet värdefullt för odlare.

Slyröjning

Ved

Det gäller att vara ute i god tid. Plötsligt är det vår och då står man där med hur mycket som helst att göra och vet inte var man ska börja. En sak är i alla fall säker, det krävs en hel del hårt arbete för att förvandla en åker med sly till en komplett köksträdgård…

Kravbanan

Rasmus tar en paus med en ekologisk banan.

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet