Som skjuten ur en kanon…

Jag hade en tid att passa i centrum klockan elva. Eftersom det skulle bli Skeppshulten som skulle ta mig dit förmodade jag att det skulle ta cirka 40 minuter att cykla den dryga milen. Självfallet kom jag iväg en kvart senare än vad jag hade tänkt mig. Jag kompenserade tidsförlusten genom att dra på lite. Per och Rasmus som skulle följa med för att göra några inköp halkade hopplöst efter redan vid första kurvan.

Min treväxlade gamla trotjänare visade sig ha oanade resurser beträffande hastigheten. Med vådlig fart tog jag den första nedförsbacken och därefter hade jag en stadig hastighet på 20 kilometer i timmen resten av vägen mot civilisationen.

Vid kurvan borta vid ålderdomshemmet skrämde jag slag på ett par tonåringar som gick på cykelbanan. Första reaktionen – vad är det som kommer med en sådan hastighet?!! Sedan ser de att det är en kvinna iklädd klänning, på en gnisslande treväxlad damcykel – i rekordhastighet. Nästa reaktion är naturligtvis ett gapskratt. Och det, mina goda vänner, bjuder jag på! För en halvtimme efter start bromsar jag in på avtalad mötesplats med en kvart tillgodo.

Skeppshulten

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet