Motorsågsmassakern

Det som blivit en tät djungel av sälg och asp var tidigare bördig åkermark. Med kärleksfull obarmhärtighet började vi gå lös på de taniga stammarna med vår nyinköpta Husqvarna. Arbetet med att öppna upp landskapet och återställa den gamla åkerlappen hade börjat.

Resultatet lät inte vänta på sig. Så fort marken åter träffades av solens strålar flyttade majoriteten av myggorna över till grannens grandungar. De äldre i grannskapet såg gillande på vår kamp mot slyet och talade nostalgiskt om det vackra ängslandskap som en gång i tiden var vår tomts signum. De lovprisade vårt initiativ men var aningens avvaktande angående huruvida vår ork skulle räcka ända fram.

Den synbara förändringen kombinerad med de blandade känslorna hos grannarna ökade vår målmedvetenhet.

Trädfällning

 

Personligen hade jag kanske tagit ett träd i taget. Men Per fann nog ett visst nöje i att bara gå lös med motorsågen. Och resultatet av det blev ett hiskligt plockepinn.

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet