Söndagstur till Flaten

Hade jag makten skulle jag avskaffa november brukar jag grymta. Grå, rå, fuktig och mörk ligger den som en tröskel inför vintermånaderna.

Men ibland gnistrar det till mellan regnmolnen. Vissa morgnar glittrar gräset vackert i den svaga höstsolen och träden ser ut att ha blivit kanderade. Då drar man på sig vinterstället för att ge sig ut för att fånga de få solstrålar man blir förärad med denna dystra månad.

För att inte chocka sin arma lekamen kan man välja att cykla in kylan med en kortare tur. Bor man i Stockholm är en runda runt Flaten en lämplig söndagsutflykt.

Flaten

Flaten

Hösten kan faktiskt ha sina fördelar ibland. Avnjuter man Flatenrundan på våren måste man trängas med x antal fotgängare och hundar. Kör man Flaten på höstkanten är det något enklare att ta sig fram. Även om det också nu kan vara en hel del flanörer om det är bra väder.

Ska man ta sig runt hela Flaten så lämpar sig mountainbike bäst. Den lilla slingan kring sjön är tidvis riktigt kuperad. Eftersom vi kör cyclocross brukar vi cykla runt halva Flaten och sedan åka vidare till Erstavik.

Erstavik

Erstavik

Och du, glöm inte kexchokladen. En belöning sitter aldrig fel när det är lite småkyligt. Även om cykelturen är kort.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Flaten

laddar karta - vänligen vänta...

Flaten 59.253111, 18.163518
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet