Livets stora frågor

SILJANSLEDEN Vi tog farväl av Beethoven och förberedde oss för långcykling i ödemarken. Per skulle köpa något att dricka och jag ställde mig bakom den här bilen för att vänta. Av bildekalen att döma är vi riktigt modiga som vågar oss in i de djupa dalaskogarna, obeväpnade och utan någon bilkaross som skydd… Vad tycker du? Kan vi samsas om skogen med vargen? Eller håller du med mannen i skåpbilen?

nollvarg

De närmsta milen skulle det vara rejält glest mellan vattenhålen. Som tur var hade vi passat på att äta var sin mjukglass vid Furudals Bruk. Gör det ni med. För sedan är det för sent.

Siljansfuru

Först domineras färden av tät barrskog. Inte en lanthandel i sikte. Efter ett tag byts tallskogen ut mot öppna landskap med glest belägna gårdar. Vi stannade till vid den här bensinpumpen och fantiserade oss bak i tiden. Var det starka proteststormar mot nedläggningen? Eller sveptes den bara med i den svenska landsbygdens tysta död? Eller gick grannarna man ur huse för att få bukt med ”den där eländiga bensinpumpen”.

Bensinpump

 

Vitklöver

Vilken känsla! Att gå på en väg av vitklöver.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Furudals Bruk

laddar karta - vänligen vänta...

Furudals Bruk 61.195367, 15.170589
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet