Höstcykling till Årsta havsbad

ÅRSTA HAVSBAD Väldiga molnmassor jagar över himlen och blåsten viner småkyligt om öronen. Men det är helg och man måste ändå ha sin dos cykling för att dämpa cykelabstinensen. Lika skönt som det är att ge sig ut en solig septemberdag med hög klar luft och en värmande höstsol i ryggen. Lika skönt är det att komma hem när man trotsat duggregnet och snålblåsten denna ruskiga höst.

En lagom lång runda om man bor på den södra sidan av Stockholm är turen Årsta Havsbad via Farsta, Skogås, Västerhaninge och Jordbro.

Årsta Havsbad

Till Västerhaninge är det en trivsam sammanhängande kedja av cykelbanor. Sedan är det landsväg som gäller. Omgivningarna består av åkrar och golfbanor. Det känns som om man är långt ute på landet.

Paus

Matsäcken eller kexchokladen intar man självfallet på den fina stranden vid Årsta havsbad med utsikt över Horsfjärden.

Jake the Snake

Återresan mot staden går via huvudvägen genom sommarstugeområdet mot Årsta Slott. Kontrasterna är skarpa då man först färdats förbi slott, golfbanor, ridstall och sommarstugor för att sedan cykla igenom ett rör under motorvägen mot Nynäs och hamna på en skogsstig kantad av utbrända bilvrak. Du har plötsligt kommit till Jordbro. Förutom att det kan kännas lite otryggt att cykla genom just det skogspartiet är annars cykelvägen tillbaka mot Stockholm en raksträcka på trevliga sammanhängande cykelbanor. (Med ett undantag för Skogås.)

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Årsta Havsbad

laddar karta - vänligen vänta...

Årsta Havsbad 59.084444, 18.168056
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet