Nattligt äventyr

SILJANSLEDEN Per vred sig i sömnen i den skraltiga våningssängen. Den kraftiga skakningen fick mig att drömma att jag cyklat av vägen, strax därpå vaknade jag med ett ryck. Efter att ha försökt förneka ett pockande behov under en kvart, masade jag mig motvilligt ut ur stugan och ned längs den sovande campingen mot det mörklagda servicehuset. Spöklikt nog hade någon glömt att släcka på toalettavdelningen. Kanske var det någon där…

Lysrören flimrade i tvättrummet. Det klena ljuset nådde knappt in i de trånga toalettbåsen, vars dörrar stod på glänt. På min vakt blickade jag i förbifarten in i den mörklagda duschavdelningen i det angränsande rummet. Servicehuset hade klockan halv tre på natten förvandlats till något som liknade miljön i en amerikansk skräckfilm från sjuttiotalet. Jag gläntade försiktigt på dörren till det toalettbås som såg minst mörkt ut och låste snabbt dörren om mig. Mina öron var spetsade och varenda ljud utanför dörren varslade om något potentiellt hemskt. Fantasin skenade.

Efter uträttat ärende kunde jag inte låta bli att gå in i det mörka duschrummet. På något märkligt sätt njöt jag av min egen uppjagade mörkrädsla. Sedan stapplade jag tillbaka upp till stugan och gled ner mellan papperslakanen. Det dröjde innan sömnen ville infinna sig igen. Jag låg och lyssnade på mitt eget hjärta och på papperslakanen som vid minsta rörelse prasslade som silkespapper.

Trevligt i dagsljus...

Trevligt i dagsljus…

Det kändes som om jag precis hade lyckats somna om då solens strålar silade in mellan gardinerna och väckte mig. Per var glad och utvilad. Jag var desto segare efter det nattliga äventyret. Värmen slog emot oss då vi öppnade dörren. Vi intog vår frukost i gassande solsken på den lilla verandan. Sedan skyndade vi oss ned till sjön för att svalka oss innan den tredje och sista etappen. Himlen avspeglades i Oresjöns stilla yta. Vi vadade långt ut i det roströda vattnet som inte tycktes nå längre än till våra knän, hur långt ut i sjön vi än gick.

Rot

Oresjön

Kan du se honom?

Stugan

Här kunde vi gott tänka oss att stanna ett dygn till. Men nästa sällskap väntade på vår stuga och resten av stugorna var uppbokade. Så resan gick vidare…

På väg

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet