Bästa havsbadet i Stockholm

 

ERSTAVIKSBADET Värmen har lagt sig över Stockholm, precis när semestern är slut. Som tur är ligger stans bästa havsbad inom cykelavstånd. När vi bodde på Kungsholmen tog vi alltid en eftermiddagstur till Erstaviksbadet för att förlänga sommaren.

Erstavik_1_2008

Så fort man kommer ut ur stan består de flesta vägar dit av fina cykelstråk. Antingen tar man vägen förbi Saltsjö-Duvnäs och svänger in förbi ridhuset. Här cyklar man via bilfria grusvägar och vacker skogsmiljö raka vägen mot stigen som leder till badet.
Alternativet är en liten omväg förbi Grand Hotel Saltsjöbaden och Solsidan. Stigen mot badet börjar precis där den asfalterade vägen bredvid strandtomterna tar slut.
Personligen föredrar jag dock att cykla via Älta för att få njuta av de vackra ängsmarkerna som omger Erstaviks Gård.

Stigen mot badet kan kännas rätt lång en svettig sommardag. Men har man cykel är man snabbt framme. Det är att föredra att ha en cykel som fungerar på stigar med mycket rötter!

Väl framme möts man av en stor gräsmatta som sluttar ner mot stranden. Till höger finns en liten kiosk, för dig som glömt matsäcken eller om du är sugen på glass. Vi brukar ta oss fram till den sträcka som erbjuder klippbad. Där är vattnet klart och sjögräset friskt neongrönt. Har man dessutom middagen med sig får man nöjet att avnjuta den i solnedgången på de varma klipporna.
Juni och augusti är enligt min mening den bästa tiden att besöka Erstaviksbadet. Då har man badet nästan helt för sig själv lite senare på eftermiddagen.

 

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Erstaviksbadet

laddar karta - vänligen vänta...

Erstaviksbadet 59.270398, 18.254128

 

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet