Den älskade cykelvagnen

Vi har haft tur. Rasmus fullkomligen älskar att åka i sin cykelvagn. Familjen vi köpte vår begagnade Burley av var tvungna att skola in sin flicka. I början fungerade det bara med korta cykelturer med många pauser. Vad Rasmus beträffar verkar de korta pauserna vara olidliga. Han vill åka fort och mycket. Däremot är det viktigt att ha en lockande destination om man ska åka en längre tur. Att stanna till vid stranden eller lekparken är bra omväxling. Efter lite lek och matsäcksätande visar Rasmus tydligt att det är dags att cykla vidare. Då plockar han ihop det vi haft med oss och lägger det i lastutrymmet bak på cykelvagnen. Sedan ställer han sig med ett lyckligt leende och väntar på avfärd. En riktig liten cykelentusiast!

Cykelvagnen

120815_0025

Tips för att få barnet att trivas i cykelvagnen:

  • Checka ofta att liten mår bra därinne. Då känner barnet din närvaro.
  • Inred vagnen så att det är mysigt att åka.
  • Hjälm på huvudet, vattenflaska i handen, gosedjur och en varm filt – så är det bara att åka!
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet