Full fart genom Leksand

SILJANSLEDEN Skatorna utanför fönstret på hyrstugan väckte oss i god tid inför avresan mot Mora. Frukosten intogs på den lilla verandan med den förtrollande utsikten över Siljan. Luften var kristallklar och vi tyckte oss kunna se hela sjön där nere. Vår tre dagar långa cykelresa kring den stora sjön låg utbredd framför oss som en enorm karta i skala 1:1.

Mot Leksand

Den första riktigt sugande uppförsbacken kom omedelbart då vi lämnade Rättvik. Den var som ett test inför resten av cyklingen. Klarar ni mig klarar ni Siljan. Då vi äntligen lyckats bemästra berget var vi genomsvettiga. Siljan glittrade långt där nere. Vi njöt av svalkan från vinddraget i den efterföljande nedförsbacken.

Siljansidyll

Tidvis går Siljansleden precis vid vattenbrynet. Ren och skär cykelnjutning!

Längsmed vägen till Leksand firades det midsommar för fullt. Cykelfärden ackompanjerades av folkmusik och ”Små Grodorna”.

Axel Munthe

Visst är det något speciellt med att cykla genom en allé!

Hildasholm

Matsäcken intogs vid Axel Munthes Hildasholm strax innan Leksand. Dessvärre hann vi varken se trädgården eller interiören på huset. Nackdelen med att boka logi är att man ibland missbedömer hur lång tid en sträcka kan ta, så att man inte hinner med alla sevärdheter man vill se.

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Rättvik - Leksand

laddar karta - vänligen vänta...

Rättvik: 60.881937, 15.137143
Leksand: 60.733991, 14.980875
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Rättvik
Rättvik, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Leksand
Hildasholm, Klockaregatan, Leksand, Suède
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet