Ankomst till Rättvik

Midsommar i Dalarna – så går det till!

Året innan Rasmus föddes drog vi iväg till Rättvik för intensivt midsommarfirande och cykling runt Siljan. Eftersom vi rätt nyligen hade köpt våra CX-cyklar ville vi känna vad de gick för. Så vi valde idiotlätt packning och bekvämt boende.

SILJANSLEDEN Vi anländer till Rättvik dagen före midsommarafton. Vi vill känna på hur det är att fira midsommar i Dalarna och Rättvik ska tydligen vara den rätta platsen.

Efter att vi gjort oss hemmastadda i hyrstugan promenerar vi ner till de centrala delarna av Rättvik. Vi beslutar oss för att besöka restaurang Sjövillan nere vid Siljans strand för att inta kvällens middag. Vi beställer in var sin skaldjurssoppa. Vinet immar glasen, skaldjurssoppan är deliciös och från Siljan svalkar oss en ljummen bris.

Efter den helt fantastiskt goda skaldjurssoppan promenerar vi ut på lilla Rättviks älskade pir. Den leder till en liten konstgjord ö som en gång i tiden har härbärgerat ett kallbadhus. Det är så långgrunt att man skulle kunna vada ut till ön.

Rättvik

Den höga järnhalten ger Siljans vatten en fascinerande intensiv ton av Engelskt rött.

Siljansvatten

Ett franskt TV-team är på orten för att dokumentera typiskt svenskt midsommarfirande. Och visst kan man konsten att fira midsommar i Dalarna! Vi kikar i turisttidningen när vi återvänder till stugan och konstaterar att midsommarfirandet redan har pågått i en hel vecka och väl kommer att pågå till mitten av juli… Rena midsommarindustrin.

Siljan

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet