Övergivna platser

DEL 1/2

GÖTA KANAL (etapp 10) På väg mot Nynäs Slott passerade vi Studsviks naturreservat. Solen hade börjat dala och vi var bra sugna på att slå läger efter den långa etappen. Vi stannade till och såg in mot den skogskantade vägen som ledde till naturreservatet. Vi bestämde oss snabbt för att trampa vidare. Dels var det en rätt bra bit till själva naturreservatet och hade vi campat där hade vi haft en mellanlagring för kärnavfall som granne. Det fick bli Nynäs.

Observera att det inte är tillåtet att tälta hur som helst inne i naturreservat. De flesta naturreservat har anvisade platser där det är tillåtet att slå läger. (Däremot går det bra att ha mellanlagring för kärnavfall i naturreservat…)

Vi kom fram rätt sent men hann ändå avnjuta varsin portion kokt korv med pulvermos. På kvällshimlen hade mörkblå åskmoln börjat torna upp sig. Någonstans i fjärran hördes åskknallar.

När vi drog upp blixtlåset på tältet morgonen därpå log solen åter mot oss från en klarblå himmel. Det såg lovande ut inför resans sista etapp. En bit äppelkaka i slottscaféet skulle sitta fint innan avresan tänkte vi och trampade iväg mot slottet. Caféet var givetvis stängt.

Vi fortsatte att följa det röda Kustlinjen-skyltarna genom det kuperade sörmländska landskapet. Inte sällan passerade vi platser som vittnade om att där en gång i tiden sjöd av verksamhet och liv. Men som plötsligt blivit övergivna.

Sågverk

Som det gamla sågverket som låg i en glänta i skogen. Fast vid en närmare titt visade det sig att den gamla sågen fortfarande var i bruk. Ingen syntes till men plankorna i verkstaden såg ut att vara nyligen tillsågade. En behaglig doft av sågspån omgav området.

Sågverk 2

Sågverk 3

Längre fram på vägen låg ett skevt hus med söndertrasade tyllgardiner i fönstren. Några av fönsterrutorna var trasiga andra saknades helt. Här var vi helt övertygade att ingen hade vistats på ett bra tag. Inte en själ syntes till, men ändå kände vi oss iakttagna… Vi avlägsnade oss med en viss känsla av obehag.

Kråkslott

Vi trampade vidare genom de mörka skogarna. Då vi närmade oss Trosa ändrade landskapet omkring oss karaktär. Vägen gick nu mellan stora vetefält och trafiken tätnade något. Mjölkvita dismoln hade lagt sig som ett tryckande lock över landskapet.

Man kan säga att vägen mot Trosa lämnade en hel del att önska. Väglaget var en riktigt trög lågbudgetasfalt som mest bestod av grovt grus hopkletat med minsta möjliga mängd asfalt. För oss som färdas på två hjul med mycket packning ger det här underlaget maximalt motstånd. Är det dessutom lätt uppförsbacke och motvind hela tiden. Ja, det kanske tärde lite på humöret. Finalen kom där vägen sprängts igenom en hög bergknalle. Man hade missat att skydda vilt från att falla ner på vägen. Nedanför de branta klippväggarna låg rådjuren och ruttnade i dikesrenarna. Inte påkörda utan fallna från ovan.

Vid vägskälet mot Trosa beslutade vi oss för att, trots en viss tidspress, ändå ta avstickaren mot den lilla byn. Kanske vi kunde få oss en bit äppelkaka, äntligen!

Mem-Nynäs Slott
Dagstripp: 100,55 km
Medelhastighet: 17,8 km/t
Total tid: 5 tim. 38 min.
Topphastighet: 46,7 km/t (Per)

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Mem - Nynäs Slott

laddar karta - vänligen vänta...

Mem: 58.479963, 16.416130
Bråviken: 58.632646, 16.595535
Nynäs Slott: 58.807942, 17.366338
Nyköping: 58.752844, 17.009159
Studsvik: 58.766153, 17.379427
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Mem
Mem, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Bråviken
Bråviken, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Nynäs Slott
Nynäs Slott, Tystberga, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Nyköping
Nyköping, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Studsvik
Studsvik, Sverige
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet