Natten på stranden

DEL 2/2

GÖTA KANAL (etapp 8) Det är lätt att glömma att man måste leta rätt på ett nytt ställe att campa på när det huvudsakliga målet för resan är slut. Vi satt och njöt av kvällssolen där vid fyren i Mem och pratade entusiastiskt om alla upplevelser sedan Lindesberg. Det kändes som en hel evighet sedan vi campade på Augustibullers röriga festivalcamping. Solen började dala men vi kände ingen brådska att hitta nattlogi, rusiga av alla upplevelser.

Mems fyr

Men det visade sig vara svårare än väntat att hitta en bra plats där längsmed Östersjöns kust. Vid Östergötlands Riviera har man varit generös med strandtomter. Vad vi hittade sent i skymningen var en allmän badplats.Utan ha visat någon större ångest över nattplatserna tidigare började Per fantisera vilt om ungdomsgäng, fyllor och våldtagna och misshandlade fricampare. Här, där det till synes bara bodde brunbrända seglare med båtar i miljonklassen! Själv var jag inte det minsta nervös. Per lade märke till en stig bakom omklädningshytten och försökte intala mig att just den stigen trampats upp av alla de yxmördare som brukar stryka omkring i området.

Nattläger

Det sista vi såg innan vi drog igen blixtlåset på tältet var en man med en schäfer som strosade i dunklet längsmed strandkanten.

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet