Cykling på Europaväg 22

Del 1/2

GÖTA KANAL (etapp 8) Ibland blir man rikligt belönad för ansträngningen att hitta den perfekta tältplatsen. För mig hade det här med fricamping börjat bli ett stressmoment. Efter en natt med riktigt urusel sömn borta vid Berg och en hel dags cykling på detta, kom denna övernattning som en skänk från ovan. Tältplatsen vid Förråds Säteri kändes trygg och gav ett par uttröttade cyklister en hel natts vila. Ett extra plus var att underlaget under tältet bestod av mjukaste mossa.

Förråd

Även denna morgon fick vi äran att se havsörnen. Den här gången seglade den vackra rovfågeln över en spegelblank sjö som reflekterade en klarblå himmel. Trots att denna vik vid Roxen skulle ha fått fem stjärnor i fricamparnas guide så var vi ivriga att komma iväg. Denna dag skulle vi äntligen få en dags oavbruten färd längsmed kanalen.

Om man håller sig till kanalen och utnyttjar de möjligheter som finns att åka båt över sjöarna är Göta Kanal den perfekta resan för den som vill pröva på att resa med cykel. Självfallet behöver man inte fricampa som vi gjorde. Det kan man göra om man drivs av äventyrslust eller har en stram resbudget. Reser man med barn eller är nybörjare finns det cykelpaket med logi inkluderat.

Den sista etappen mot Söderköping bjöd på riktigt bekväm cykling befriad från allt vad uppförsbackar och strapatser innebar. Vi trampade på längsmed kanalen och passerade idyll efter idyll. Cyklade vi förbi röda stugor så satt det nästan alltid en trevlig liten dam därinne och sålde vykort och lokalt tillverkad strutglass bakom ett fönster med rutiga gardiner och rosa pelargoner. Den enda nackdelen med en sådan extremt sorgfri cykling är att man inte vill att den ska ta slut.

Det var med ett visst vemod jag kastade mig i kanalen vid den sista slussen

Det var med ett visst vemod jag kastade mig i kanalen vid den sista slussen

Vattenreserven hade börjat sina strax före Söderköping, så vi svängde in på en campingplats och ”lånade” helt fräckt lite vatten. Samtidigt som vi stod och fyllde på vattendunken betraktade vi med en viss oro det enda hindret mellan oss och Söderköping. Europaväg 22 brusade ilsket förbi campingen. Hur i hela friden skulle vi ta oss förbi den med våra cyklar? Trafiken var tät och rörde sig fram i en vansinnig hastighet. Den lilla bron som passerade över kanalen rymde en vägren på någon decimeter. Och någon alternativ väg existerade inte. I trafikflödet såg vi att några enstaka, förskräckta cyklister faktiskt trampade fram över bron. Vi stålsatte oss innan vi gav oss in på detta självmordsuppdrag.
Snacka om felplanerad trafikapparat. Någon gång för femtio år sedan hade trafikplanerarna ritat in billeden rakt igenom det lilla samhället precis som på så många andra orter här i landet. Maka på er gångtrafikanter och cyklister – här kommer bilsamhället!

Vi lyckades ta oss helskinnade in i Söderköping och återförenades snart med den sista tampen av Göta Kanal. Här förvandlad till en boardwalk kantad av restauranger och lyxiga segelbåtar. Vi kände oss som katterna bland hermelinerna där bland alla kritvita bermudashorts, stomatolleenden och seglarskor. Vi svettiga cyklister som inte haft tak över huvudet på två nätter.

När vi kom fram till fyren i slutet av kanalen kändes det som en ärorik målgång efter en strapatsrik resa. Vi satte oss ned och förtärde en grillad kyckling med potatissallad och njöt av kvällssolen.

Förråds Säteri – Mem

Dagstripp: 67,4 km
Medelhastighet: 12,8 km/t
Total tid: ca. 5 tim. 11 min.
Topphastighet: 43,6 km/t (Per)

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Förråds säteri - Mem

laddar karta - vänligen vänta...

Förråd: 58.503740, 15.810013
Söderköping: 58.475901, 16.323431
Mem: 58.479963, 16.416130
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Förråd
Förråds Säteri
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Söderköping
Söderköping, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Mem
Mem, Sverige
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet