Skottlossning i Motala

DEL 1/2

GÖTA KANAL (etapp 6) Taxibåten som skulle ta oss till Motala visade sig vara en motorbåt i miljonklassen. Kaptenen och hans fru bjöd på kaffe och berättade anekdoter under resan. Morgondiset gjorde det svårt att se över till andra sidan vilket gjorde att Vättern såg ut som ett stort hav. Då och då passerade vi vita öar med hundratals svarta skarvar som satt och torkade fjädrarna i solen. Kaptenen berättade att tillskottet av skarv hade gjort havsörnen till en vanlig syn vid Vättern.

Taxibåten mellan Karlsborg och Motala

Taxibåten mellan Karlsborg och Motala

Då vi kommit fram till Motala bestämde vi oss för att passa på att besöka de omtalade Varamobaden. Vi gav oss av längsmed strandpromenaden och kom till ett så gott som folktomt litet bad med hopptorn. Badet var så mysigt att vi genast gav upp jakten på Varamon.

4304F_17_2

 

4304F_20_2

Då förmiddagen nalkades började badgäster strömma till och vi beslöt oss för att äntligen påbörja resan längs Göta Kanal. Nöjda efter doppet cyklade vi tillbaka mot hamnen. Då upptäcker Per att han cyklar på fälgen, igen.

Den smaragdgröna Vättern

Den smaragdgröna Vättern

Väl klar med lagningen ville Per skaffa sig det rätta trycket i slangen och rullar upp cykeln till en närbelägen mack för att fylla på luft. Då kom explosionen. Som ett gevärsskott ekar det till mellan byggnaderna. Personalen på macken rusar ut, vettskrämda. ”Oj, jag ber om ursäkt. Jag fick visst en däckexplosion” meddelar han de två flickorna generat. Varav flickornas förskräckelse förvandlas till gapskratt. Det visade sig att bara två veckor tidigare hade en psykiskt labil man barrikaderat sig på mackens tak och skjutit vilt omkring sig med ett jaktgevär.

Vad Pers bakdäck beträffar var det bara att ge upp. Efter tre punkteringar och en däckexplosion bör man tänka om. Tur att det hände i cykelmeckat Motala. Vi lät cykelmekanikern uppe vid torget fixa cykeln medan vi kopplade av med varsin glass. Det blev nytt punkteringssäkert däck, ny slang och helgenomgång av hojen. Det var det värt varenda krona. Efter det var det bara att rulla iväg längs med kanalen i trygg förvissning om att åtminstone Pers cykel skulle hålla resten av resan.

Punktering
KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Karlsborg - Motala

laddar karta - vänligen vänta...

Karlsborg: 58.531217, 14.522166
Motala: 58.538033, 15.047094
Vättern: 58.533860, 14.760132
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Karlsborg
Karlsborgs Fästning, Karlsborg, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Motala
Motala, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Vättern
Vättern, Sverige
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet