Aprilväder

Precis när man tror att man kan städa undan vinterkläderna slår det om och blir minusgrader igen. Så Rasmus’ fina lammskinnstofflor kom alltså än en gång till användning! Man får se det från den positiva sidan. Bebisar växer så att det knakar så varje chans att använda vinterkollektionen ska tas till vara med glädje. Japp, här är vi positiva.

När kylan slog till i höstas letade vi febrilt efter ett par varma tofflor till Rasmus. Vi hittade ett par stiliga små lammskinnstofflor i lila för 250 kronor som säkert skulle ha matchat vinteroverallen perfekt. Men vi tvekade då det saknades ursprungsmärkning. Som alltid då vi letar kläder åt Rasmus, eller oss själva, satsar vi i först och främst på närproducerat. Valet i det här fallet var superenkelt. Det fick bli gotländska lammskinnstofflor. Vi fann de här vackra handsydda babytofflorna från Lammboden på Gotland. Dessutom fick jag hjälp med att välja storlek av ägaren till gården som också syr tofflorna. Omsorgsfullt fick vi med ett fint band att knyta kring Rasmus’ vrist för att tofflorna inte skulle kunna sparkas av. Något liknande går inte att uppbåda om det är tillverkat på en anonym fabrik på andra sidan jordklotet. Närproducerat hantverk är helt enkelt bäst!

Närproducerat hantverk

Närproducerat hantverk

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet