Augustibuller

GÖTA KANAL (etapp2) Utan att ha fått en blund i ögonen och nära på hamnat i slagsmål med några packade tonåringar under natten, monterade vi snabbt ner tältet i ottan. Jag gick för att hämta cyklarna. En funktionär satt och höll koll på en öppning i stängslet några meter därifrån. Vi hamnade i samspråk om nattens händelser. Mannen på brassestolen visade sig vara en av arrangörerna. Själv älskade han festivalcampingar men hade samtidigt förståelse för att i nyktert tillstånd och efter flera mil på en cykelsadel kunde de vara helvetet på jorden.

Efter ett långt och givande samtal om klassisk engelsk punk fick vi i förtroende ett tips om ett bra alternativ till festivalcampingen. Vi lastade cyklarna och gav oss av mot Lindesbergsbornas tillflykt. En liten idyllisk badplats uppe vid ån. Väl framme skred Per genast till handling genom att resolut kasta ner tältet i ån. Yttertält och innertält fick flyta fritt i strömvirvlarna tills vi kände att vår tillfälliga bostad återfått sin fräschör.

Då innertält spänts upp på tork på gräsmattan och yttertält hängde och fladdrade på en trädgren kastade vi oss själva i ån och simmade befriade och lyckliga motströms i det ljumma vattnet. Under förmiddagen njöt vi av avskildheten och lugnet. Men då eftermiddagen nalkades var det dags för mig att ge mig in i folkvimlet igen. Lördagens huvudnummer var The Business. Jag mötte upp min bror och hans punkgäng och vi gjorde campingen tills det var dags för det gamla oi-bandet att äntra scenen.

The Business

The Business

The Business drog igång och stämningen var på topp. Efter spelningen köpte jag ett gäng t-shirtar som minne. Per hade bifogat en beställningslista. Med dessa persedlar i bagaget kommer blixtlåsen på cykelväskorna definitivt att behöva stängas med våld.

Under spelningen hade jag kommit ifrån brorsan och gänget så det var bara att trampa iväg ”hem” till tältplatsen och Per. Sommarkvällen var ljum och augustimörkret låg tätt. När jag närmade mig badplatsen såg jag vårt lilla tält lysa blått och hemtrevligt där framme. Jag trampade på lite snabbare, ivrig att höra hur Per haft det under kvällen och för att berätta om kvällens händelser på festivalen.

Inne i tältet hade Per lagt sig till rätta bland sovsäckarna med en pocket i handen. Han hade hört hela spelningen på njutbart avstånd och hade kopplat av med bad, sol och grillning under eftermiddagen och kvällen.  Vi kröp ner i de varma sovsäckarna och såg äntligen fram emot en god natts sömn. Vi behövde samla våra krafter inför morgondagen då det var dags att trampa vidare mot nya mål.

På betryggande avstånd hörde vi bullret från festivalen i augustinatten, ackompanjerat av det stilla sorlet från ån.

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet