Desmond Dekker

GÖTA KANAL (etapp 2) Då vi äntligen kom fram till Augustibuller hade det börjat skymma. Festivalpubliken drev fram som zombies runt festivalområdet, söndriga av sol, punk och alkohol. Välkomstkommittén bestod av min bror och ett gäng punkare. Smickrande nog var vår cykelresa av stort intresse bland punkarna. Eftersom bristen på vatten var central under hela resan kom vi av någon anledning in på huruvida det går att dricka vattnet som finns i kranarna på kyrkogårdar.

Ja, det är frågan. Går det att dricka? (Du som vet – skriv en rad.)

Desmond DekkerVi rullade in cyklarna på festivalcampingen. Flera av campinggästerna spände ögonen i våra fullastade cyklar och vi fick onda aningar om att natten skulle komma att bli besvärlig. Vi sökte upp ett lugnt hörn längst bort från begivenheterna och slog ner tältpinnarna. Eftersom Per ändå hade missat sina favoriter Asta Kask. Trots idogt trampande. Så erbjöd han sig att fixa till vårt läger medan jag gick och kikade på Desmond Dekker.

Desmond Dekker bjöd på en kanonkonsert. Fullt drag från början till slut. (Detta var sista gången han äntrade en scen i Sverige. Han avled knappt två år senare.)

Efter spelningen stapplade jag på värkande ben tillbaka till Per där han satt och tog igen sig framför tältet med en lättöl. Vi var båda möra efter dagens maratoncykling och såg fram emot att krypa ner i sovsäckarna och bara slockna.

Att tälta på den lugnaste platsen på ett festivalområde har sina baksidor. Det skvalade rejält kring tältpinnarna under natten. Vid tretiden blev vi tvungna att rädda cyklarna till en trygg plats inne i ett villaområde. Fullastade cyklar kan vara fantastiskt intressant för packade tonåringar. Ägs dessa cyklar dessutom av två spiknyktra, slutkörda långfärdscyklister är det ännu roligare att lattja med dem. Tyvärr har mänskligheten inte kommit längre.

Vi valde att hellre fly än illa fäkta…

 

Strömsholm-Lindesberg

Dagstripp: 107 km
Medelhastighet: 16.9 km/t
Total tid: ca. 5 tim. 55 min.
Topphastighet: 41.1 km/t

Dagens lärdom: Tälta aldrig på en festivalcamping om du är ute på cykelresa.

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Lindesberg

laddar karta - vänligen vänta...

Strömsholm: 59.519170, 16.278305
Köping: 59.512096, 15.994510
Lindesberg: 59.597698, 15.222911
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Strömsholm
Strömsholm, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Köping
Köping, Sverige
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Lindesberg
Lindesberg, Sverige
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet