Göta Kanal – Planering

2012-01-15 Cyclism
Okategoriserade

GÖTA KANAL – PLANERING (söndag, 15 januari 2012)

Det är sen kväll, snöstormen susar genom den lilla skogsdungen bakom huset och rävens klagande skrik hörs från ängen. Det är becksvart utanför fönstret. Ingen måne lyser upp vår glänta denna kväll. Per nattar lille Rasmus som är alldeles för pigg för den här tiden på dygnet. Eftermiddagens långpromenad gav en rejäl pigghetsdos till den lille. Själv sitter jag och drömmer mig tillbaka till sommaren då vi cyklade längs Göta Kanal…

Vi hade köpt biljetter till punkfestivalen Augustibuller i Lindesberg (numer tyvärr nedlagd.) Vi klurade på hur vi skulle ta oss dit. Buss eller tåg …eller CYKEL! Ja, det fick det bli. Det var bara några dagar fram till festivalen så beslutet att ta cyklarna dit var superspontant. Vi inhandlade ett tält, en sovsäck till Per, stormkök och andra nödvändiga grejer man behöver för en lite längre cykeltur. För att hitta dit printade vi ut ett par kartblad från internet.

För att komma i tid till Desmond Dekker som skulle spela på fredagskvällen räknade vi ut att vi skulle behöva sticka iväg rätt tidigt på torsdagen för att inte behöva stressa. Våra cyklar var inga smäckra racermodeller så två dagar behövde vi allt ha på oss, tänkte vi.

För att spara lite tid planerade vi att ta pendeltåget till Bålsta och starta trampandet därifrån. Inför första etappen siktade vi in oss på Västerås som första destination. Vi packade våra nyinköpta cykelväskor med massor av nödvändiga prylar kvällen innan avresan.

Fortsättning följer…

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet