Från sankmark till köksträdgård

Det område som enligt fastighetskartan räknades som sankmark visade sig vara noggrant utdikat sedan tidigare. I själva verket var det cirka 1500 kvadratmeter stora området igenväxt slåtteräng.Med andra ord, bästa tänkbara jordmån för oss som har planer på att anlägga en ekologisk köksträdgård. Husqvarnan, som var det första trädgårdsredskap vi köpte efter husköpet, har gått varm de senaste veckorna. Arbetet med att få bort slyet är digert och det är bråttom att få marken odlingsbar. Innan man vet ordet av är det vår och de första fröna ska ner i jorden.
sankmark0611

Vår köksträdgård i juni 2011. Rena rama djungeln. (Mobilbild)

 

slyrojning1211 (2)

Medan Per är nere på ängen och sliter med slyet sitter Rasmus och jag och väljer ut spännande fröer inför vårsådden.

 

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet