Templet

Vårt sökande blev allt intensivare i takt med att magen växte. Högst upp på önskelistan fanns gården med stort G. Den som erhöll både bostad och extrabyggnader för arbete och kreativitet.

Men det kunde ju fungera minst lika bra med -en kyrka! Vi begav oss till den lilla sovstaden i Södermanland där denna drömbostad skulle finnas.

sormlandsvag1

Och – Ja! Detta var vad vi sökte. Viken fullträff. Kyrkan erhöll självfallet en gigantisk ”ateljé” med enorma kyrkfönster som släppte in hur mycket dagsljus som helst. En riktig konstnärsdröm. Tomten var dock en vanlig minimal villatomt på åttahundra kvadratmeter, så odlingsmöjligheterna var klart begränsade. Men det kunde man ju stå ut med – med den ateljén!

Inte heller Per gick lottlös. I källaren fanns det gott om utrymme för både snickeriverksamhet och kontor. Vi båda började spinna vidare på alla möjligheter detta lilla tempel kunde erbjuda. Entusiastiska återvände vi till den stora staden där julen stod för dörren och därmed en viss betänketid kunde erhållas…

%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet